Με ικανοποιητικές επαφές και προσδοκίες για μελλοντικές συμφωνίες ολοκληρώθηκε η 3η Επιχειρηματική Αποστολή σε 5 σημαντικές αγορές της Λατινικής Αμερικής, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής.

Οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν διαδοχικά το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, τη Σάντα Κρουζ στη Βολιβία, το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, το Σαντιάγκο στη Χιλή και την Πόλη του Παναμά, με σκοπό την προώθηση εξαγώγιμων προϊόντων αλλά και τη συμμετοχή σε έργα τεχνολογίας.

Στην αποστολή μετείχαν 6 ελληνικές εταιρίες και συγκεκριμένα οι: DEAS OLIVES, ALMI, KATSAROS DISTILLERY, OLYMPIAN GREEN από τον κλάδο τροφίμων-ποτών, IKIGAI COSMETICS από τον κλάδο των καλλυντικών και POBUCA-SiEBEN από τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας (λογισμικό), οι οποίες είχαν σειρά επιχειρηματικών επαφών και συζητήσεων σε κάθε πόλη.

Βραζιλία: Ποιες ευκαιρίες προσφέρει

Στη Βραζιλία των 220 εκατ. καταναλωτών υπάρχουν πολλά περιθώρια για την προώθηση ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και με την προοπτική αυτή έγιναν πολλές επαφές με τοπικές εταιρίες, που ασχολούνται αποκλειστικά με εισαγωγή ελληνικών τροφίμων, ενώ σημαντική ώθηση θα δοθεί, εφόσον εξασφαλισθεί άδεια για εισαγωγή φέτας που εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη ζήτηση. Επίσης, οι επαφές για συνεργασίες στις τεχνολογίες αιχμής άφησε αισιόδοξα μηνύματα, καθώς στη Βραζιλία υπάρχει σχετική τεχνογνωσία και δυναμική για επενδύσεις.

Αργεντινή: Προοπτικές για τρεις αγορές 

Η Αργεντινή εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης με μεταβαλλόμενες συνθήκες που δημιουργούν αβεβαιότητα. Οι επαφές που έγιναν όμως, έδειξαν ότι ορισμένα ελληνικά προϊόντα έχουν περιθώρια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλεισθεί συμφωνία με τη μεγαλύτερη εταιρία καλλυντικών της χώρας, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει σύμπραξη με μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Βολιβία: Δυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης

Η επίσκεψη στη Βολιβία συνδυάσθηκε με επαφές κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Πολυκλαδικής Έκθεσης Expocruz, που συγκεντρώνει πάνω από 1.000 εκθέτες και πολλούς εμπορικούς επισκέπτες από όλη τη Λατινική Αμερική, ενώ πρόκειται να εξετασθεί η συμμετοχή ελληνικών εταιριών σε Φόρουμ Επιχειρηματικής Δικτύωσης  με προγραμματισμένες συναντήσεις κατά την επόμενη διοργάνωση.

Χιλή: Πως θα τονωθεί η ελληνική παρουσία

Στις επαφές στη Χιλή διαπιστώθηκε η οικονομική άνοδος της χώρας και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ευρωπαϊκά προϊόντα και υπηρεσίες, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει η ελληνική πλευρά, ώστε να αυξήσει το χαμηλό μερίδιο αγοράς που κατέχει σήμερα στην τοπική αγορά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrocapital.gr

Recommended Posts