agriculturalist, farmer

Οι δικαιούχοι αγρότες του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, εφόσον υποβάλλουν αίτηση έως 30 Νοεμβρίου για την 4η κατά σειρά προκήρυξη του εν λόγω μέτρου, θα λάβουν 1.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα πρέπει στην συνέχεια να επιστραφούν τα 500 σε 48 δόσεις, αρχής γενομένης από το 2022.

Τα παραπάνω διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, με πρόσφατη ανάρτηση στο facebook η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης, προς ενημέρωση των παραγωγών μελών της.

Αναλυτικά, η εν λόγω ανάρτηση έχει ως εξής:

«Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων στην Ομοσπονδία μας αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, συνοψίζοντας στο μέτρο το δυνατόν τις απορίες σας σας αναφέρουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά τα κάτωθι:

1. Αν είστε δικαιούχος της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 το ποσό που θα λάβετε είναι 1.000 ευρώ (διότι ανήκετε σε πληττόμενο κλάδο και όχι σε κλάδο που είναι σε αναστολή λειτουργίας). Από το ποσό των 1.000 ευρώ θα επιστρέψετε τα 500 ευρώ.

2. Πως θα γίνει η επιστροφή;

Η επιστροφή των 500 ευρώ θα ξεκινήσει το 2022 και το ποσό θα δοθεί είτε σε 48 δόσεις είτε εφάπαξ (όπως εσείς επιθυμείτε). Τα υπόλοιπα 500 ευρώ είναι προς ενίσχυση του παραγωγού και δεν επιστρέφονται.

3. Δόθηκε παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 έως 30 Νοεμβρίου 2020.

4. Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ισχύσει και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 εντός του Δεκεμβρίου.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κυβέρνησης η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί και στο 2021. Πάλι με την ίδια διαδικασία.

Σημείωση εάν είσαι αποδέκτης επιστρεπτέας προκαταβολής 4 και 5 δηλαδή ποσού 1.000 συν 1.000 σύνολο 2.000 ευρώ τα 1.000 ευρώ θα επιστραφούν σύμφωνα με τα ως άνω.

Όσοι προβήκαν σε αίτηση το σαββατοκύριακο ήδη έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς σας. Επίσης όσοι κάνετε τις αιτήσεις σας εντός της τρέχουσας εβδομάδας έως την Παρασκευή θα έχουν αντιστοίχως πιστωθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts